rumor1

Over ons

‘Rumor Has It!’ is een zanggroep van zes meiden bestaande uit: Nienke Kreijkes, Daniëlle Krejenzang, Annemiek Lubbers, Jolinde Berns, Maartje Slot en Anneloes Brand.

We hebben elkaar ontmoet in 2007 bij een musicalgroep en hier is onze vriendschap ontstaan. In 2011 besloten we zelf een groep te starten, dit werd Rumor Has It! Ons eerste optreden vond plaats tijdens Koninginnedag datzelfde jaar. Dat bleek een succes te zijn en zo kregen we meer optredens. In 2013 hebben we meegedaan met Salland’s Got Talent, een talentenjacht in Raalte. Hierbij zijn wij eerste geworden met het nummer Skyscraper! Vanuit hier kregen we meer bekendheid in de regio en werden we gevraagd voor verschillende optredens, waaronder: Stoppelhaene Raalte, Pompdagen Heino en Uitfestival Olst!

Toch wilden we nog een stapje verder om meer naamsbekendheid te krijgen in de regio. Daarom besloten we datzelfde jaar mee te doen aan Holland’s Got Talent waarbij we in de liveshows kwamen te staan! Helaas vielen we af in de halve finale, maar we hebben hier zeker veel van geleerd en bleven doorgaan met optreden. Zo hebben we samengewerkt met een plaatselijke theatergroep om Aladdin op de planken te krijgen. Ook hebben we opgetreden tijdens de Strongmanrun 2014, Koningsdag Holten 2015/2016 en waren we ambassadrices voor de Samenloop voor Hoop in Holten!

In 2016 hebben we onze eigen theatervoorstelling ‘The extra mile’ op de planken gezet. Dit was een doorslaand in de theaters in Borne, Rijssen en Nijverdal. Ook hebben we in 2017 onze medewerking verleend aan de Rijssense revue ‘Viej maakt wat te doon’.

Later dat jaar deden we mee aan het Nederlands festival voor vocale ensembles, oftewel het NFVE. Hieraan deden verschillende a capella groepen mee. Volgens de juryvoorzitter Vincent van Wijlhuizen was er dit jaar sprake van een uitzonderlijk hoge kwaliteit bij alle deelnemers. We kregen van de jury uitsluitend lovende woorden. Na een zinderende ontknoping hebben wij de eerste plek behaald!

Op dit moment zijn wij druk bezig met onze voorbereidingen voor de optredens met Rob de Nijs en Charly Luske. We hopen jullie allemaal in de theaters te zien!